Min mening

#boikotdubai

Nå tenker jeg de fleste har fått med seg oppstyret rundt Norwegian, Dubai og bloggere/influencere, men for de som ikke har det, her er en kort innføring:

Flyselskapet Norwegian ønsket å promotere sin nye reisedestinasjon Dubai ved å spandere en tur på bloggere og influencere slik at de igjen kunne skrive og ta bilder fra sitt opphold på stranda, under shopping og på herlige restauranter.

Det har i ettertid blitt stilt kritiske spørsmål til de som har takket ja til tilbudet, da på grunn av at Dubai fremstår som et paradis på bloggernes og influencernes instagram og blogger. Det nevnes fint lite om byens og landets skyggeside og strenge regime. 

Her har til og med Amnesty stilt spørsmålstegn rundt hvorvidt dette er det vi skal støtte og fronte. Likevel har det skapt stor splid på sosiale medier og krangelen er i gang!

En blogger og influencer som er veldig engasjert i saken og har fått passet sitt ufortjent påskrevet, er Kristin Gjelsvik, men denne dama lar seg ikke vippe av pinnen av den grunn. Jeg stiller meg bak henne og støtter henne i kritikken mot de som takket ja til tilbudet. Jeg kan med sikkerhet si at jeg kommer aldri til å sette mine ben i Dubai, ei heller fronte eller reklamere for dette feriestedet. 

Og for de som ikke viste det, dette er noe av hva Dubai og De forente arabiske emirater står for:

– Kvinner blir systematisk diskriminert i lovverk og i praksis

– Forbud mot homofili, man risikerer dødsstraff!

– Migrantarbeidere som utgjør 90% av arbeidsstyrken blir utsatt for overgrep

– Ytringsfriheten blir ikke respektert

– Mange rettsprosesser er urettferdige, og tortur blir brukt for å presse frem tilståelser

– Emiratene står bak grove krigsforbrytelser i Jemen

Som allerede nevnt, så har bloggere og influencere fått kritikk for at de takket ja til tilbudet. På kritikken svarer de med at kritikk er mobbing og form for hat. 

SERIØST?! Om dere ikke tåler at det stilles kristiske spørsmål til ens handling og meninger, så slutt å blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *