Hverdagsglede

Juleaften

Ja da er endelig dagen her, hvor vi kan våkne opp iført en julete pysj, stå opp med ullsokker på beina og titter ned i julestrømpen som vår kjære nøye planlagt har fylt opp med godis og små nyttige gaver kvelden før og påstår det kommer fra den snille julenissen. I vår iver etter å smake på alt som er i julestrømpen, prøver vi også å få med oss Mikke Mus og Donalds julekavalkader, Askepotts flørting med prinsen og Hanne Kroghs jakt på julestjernen Og innimellom alt der må vi ha frokost med hjemmelaget potetlefse med grov sennep og julesylte, kokte egg og alt annet snadder av pålegg vi har fylt opp kjøleskapet med.

Når vi er gode og mette på godis og alskens julepålegg, starter forberedelsene til julemiddagen. Iført et julete forkle, står Toni på kjøkkenet og utøver sine kokkekunster. Når han har fått full kontroll på ribba, tar vi på oss dressen og en pen frakk og går ut i det nydelige, men kalde, snøværet. Vi marsjerer lekkert til kirka, hvor vi møter blide og hyggelige kjentsfolk som gleder seg til en time tårevåt høytidsstund i tradisjons tro. Etter å ha sunget julen inn med Deilig er jorden og hørt noen vakre toner fra byens store sanger Thea Paulsrud, tenner vi lys på min samboers besteforeldres graver, før vi rusler hjem igjen med en fantastisk god jule-følelse.

Når vi kommer hjem, kommer gjestene en etter en, Tonis bror, mor og søster med samboer. Det tar ikke lang tid før vi alle sitter rundt middagsbordet, nøye dekorert og dekket på av min samboer. På menyen står ribbe, medisterkaker, julepølse, hjemmelaget surkål og rødkål, kokte poteter, akevitt og juleøl! En gledens dag som ender med å pakke opp alle flotte julegaver som ligger nøye plassert og godt stablet under et nøye pyntet juletre av typen edelgran til 700kr!

Gavene pakkes opp en etter en slik at alle kan glede seg over gavene man får. Dette gjør at timene går fort, men vi er flinke til å ta pauser hvor vi fyller opp med julekaker, akevitt, røyk og kaffe.

Etter at alle gavene er blitt pakket opp, stuen er ryddet og kakefatene er tomme, halvparten av gjestene har reist, Toni og broren har tatt kvelden, sitter jeg og svigermor med likør og aquavit og snakker om livets utfordringer. Etter en time er det tid for at også vi inntar fosterstilling i senga.

Tusen takk for nok en fantastisk julaften – Ønsker alle der ute en Riktig God Jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *