Helse

De nødvendige samtalene

Minner om at det jeg skriver om nå, hendte i februar for 2 år siden.

Ja, i går fikk jeg altså beskjed om at jeg hadde kreft. Det de kunne si, var at svulsten i høyre testikkel er værtfall 3,5 cm i diameter, og jeg har derfor gått en god stund med det. Eneste behandling, er å fjerne hele svulsten, det vil da si det som en gang var en testikkel – og det må skje raskt! Så da har jeg fått time til operasjon om 2 dager…. Om det er spredning, vet de ingenting om ennå, men før eller etter operasjon, skal det tas MR av magen og bekken for å kartlegge om det er spredning og i så fall hvor. Så jeg har noen innholdsrike og «spennende» dager i vente.

Operasjon ja, det er jeg absolutt ikke klar for. Legge kroppen min og livet mitt i andres hender, for at de skal fjerne en del av kjønnsorganet mitt….Høres helt sykt ut! Men rart er det, da jeg fikk beskjed i går om at det var kreft, følte jeg selvfølgelig en stor sorg over å få den diagnosen, men også samtidig for at en del av meg må fjernes. For meg, en viktig del for at jeg skal føle meg hel. Men nå i dag, bare 24 timer senere, har jeg begynt å utvikle et hat-forhold til hele testikkelen og vil bare fjerne dritten så raskt som mulig! Hvordan jeg skal takle å se annerledes ut nedentil, får jeg bare ta når det kommer. Ikke det at jeg skal gå naken rundt slik at alle ser, men det er for min del snakk om selvfølelsen. En mann har to testikler – så enkelt er det.

Nå er alle i nærmeste familie informert, og det samme gjelder nærmeste venner og kollegaer. Flere ønsker jeg ikke fortelle det til. Derfor legges ikke noe ut på sosiale medier. Vil bare gå gjennom dette i stillhet, raskest mulig, for så å komme tilbake til hverdagen som om ingenting har hendt. For som alle sier, så er det den beste kreft-diagnosen en mann kan få. Og jeg kjenner det selv, jeg skal ikke klage, det er nok av de som har det langt verre enn meg. Men for min del, er psyken min største fiende…

Fortsettelse følger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *