Helse

Hårets betydning

Man kan si mye rart om håret til folk. Det er mange frisyrer, farger og former. Noe er veldig fint som vi ønsker å kopiere, annet er skikkelig stygt som vi aldri kunne ha tenkt oss til.

Men en ting vi værtfall kan være enige om, er at håret har betydning for hvem vi er og hvordan vi føler oss! Værtfall er det slik for meg, og jeg gjetter det er slik for veldig mange andre også!

I fra jeg var ungdom har jeg alltid likt å endre frisyre, og har siden da hatt langt hår, kort hår, permanent, rett hår, osv. «Alt» må jo prøves. Men da har jeg valgt det selv. I 2017 fikk jeg cellegift og kom til å miste alt håret – jeg hadde ikke valgt å bli helt skalla! Og det kan jeg love deg ble en større utfordring enn forventet. Jeg var da veldig fornøyd med håret mitt – hadde langt hår med krøller.

2017 Før kreftdiagnose

Da jeg fikk kreftdiagnosen og skulle miste håret grunnet cellegift, klipte jeg det lange håret delvis bort. Dette for å gjøre overgangen litt mindre. Så da så jeg slik ut i noen uker:

2017 Før cellegift

Litt over en uke etter cellegiften, begynte håret å falle av. Det var ingen morsom seanse. Toni fant fram hårklipperen og klipte bort resten av håret, slik at jeg hadde bare noen millimeter igjen. Og man skulle kanskje ikke tro det, men det er faktisk veldig smertefullt å miste hår. Værtfall var det det for meg. Bare å være borti håret, endre litt på sveisen, gjorde skikkelig vondt i hodebunnen. Så derfor var det like greit å bare kvitte seg med alt. Men når det da begynte å falle fra hodebunnen, ble jo senga full av små hår – og det tok jo aldri slutt! Og smertene i hodebunnen gikk over til kløe!
Da kom vi på en god ide for å bli kvitt både hår og kløe – Gaffatape! Jepp, så Toni tok gaffatape på hodet mitt og klistret den godt på, før han dro den sakte av. Høres ikke godt ut, men tro meg, det var HIMMELSK!

Så etter at jeg var blitt helt glatt på hodet, var det på med lue eller caps. Ingen skulle se at jeg ikke hadde hår! Og når jeg så meg i speilet, så jeg bare en hårløs fyr som var kreftsyk – og det var jo ikke jeg! Så da ble det bilder med caps og filter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *