Reise

St. Thomas

St. Thomas er en av De amerikanske Jomfruøyer i Karibia. Her finner man hovedstaden for Jomfruøyene – Charlotte Amalie. Øya har tidligere tilhørt Danmark, noe man kan finne spor av i byens gatenavn. I Charlotte Amalie er gatene små og trange, hvor smykke-butikkene ligger tett i tett. Det sies at her kan man gjøre gode kjøp av gull, sølv og diamanter – om man orker å gå på jakt innom alle butikkene – for tro meg, det er mange som forhandler smykker her!

Gatene er mange og små, men det er like mange små side-gater som ikke er for bil-trafikken. Her finner man små og sjarmerende butikker, og en og annen bar eller kafè. Vi havnet på en liten bar ute i ei side-gate – Rum Island Pub – og er du noen gang her, spør etter en typisk drink for St. Thomas! Det gjorde vi, og dama i baren, som forresten var slående lik Barbra Streisand, blandet 5 uker rum-typer – det går rett i fletta!

Øya St.Thomas er ikke stor, så anbefaler å ta en rundtur for å få sett mest mulig. Vi hoppet i en av mange guidet turer med taxi-mini-buss og i løpet av ett par timer fikk vi en oversikt over hva øya har å by på.

Jeg og Toni dro på taxi-tur med Trond, opp på toppen av øyas høyeste fjell og ned på andre siden. Full oversikt over den lille vakre øya som fortsatt er sterkt preget av orkan som inntraff for 2 år siden.

Byen Charlotte Amalie på øya St. Thomas

Det er flere muligheter på øye til å få kjenne litt på strand-livet, men med flere cruise-skip i havna på samme tid, unngikk vi den største og mest populære stranden. Vi dro til en liten og langt mer rolig strand på øst-kysten av øya – og det var deilig å kjenne sand mellom tærne og saltvann!

Øya St. Thomas er lita, og byen Charlotte Amalie inneholder 18.500 innbyggere. Det er idyllisk her, men for min del holder det med denne ene dagen. Så da jeg var tilbake på cruise-skipet på ettermiddagen, var jeg også ferdig med øya. Takk for opplevelsen 🙂

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *