Hverdagsglede,  Min mening,  Musikk

Eurovision Song Contest

Ja da var det mandag 13.mai og bare 4 dager til 17.mai – og vi vet alle hva det betyr!? Stemmer: Eurovision Song Contest!
I år arrangeres verdens største sangkonkurranse i Tel Aviv etter at Israel stakk av med seieren i fjor med den elleville sangen til Netta Barzilai – «Toy».

Netta Barzilai – Vinner ESC 2018

Jeg kan vel kalle meg selv for en ihuga ESC-fan – jeg kjenner til alle bidragene i år, har hørt de flere ganger allerede og sett musikkvideoer og hvordan det har gått på prøvene så langt. Har også arrangert noen ESC-fester de siste årene, som lokal-radioen har spurt om å få delta på for å sende direkte fra, men i år går det litt mer rolig for seg – tror jeg 😉

I år som stort sett hvert år, har jeg absolutt mine favoritter, men min aller største favoritt har dessverre valgt å trekke seg fra konkurransen. Ukrainas bidrag «Siren song» av Maruv kunne absolutt ha stukket av med seieren i år, men slik blir det altså ikke så lenge man trekker seg….
Hør sangen her: https://www.youtube.com/watch?v=po5NQ4OzzzI
Følg med på sceneshowet! Oser av feminisme, styrke og sex! Love it!

Det norske bidraget i år, står gruppa Keiino for, og også de har gjort noe riktig innenfor musikken. Om de havner i teten i finalen tviler jeg på, men finaleplass bør de værtfall ende opp med!

Keiino

Finalen går av stabelen lørdag 18.mai, men før det er det 2 delfinaler – tirsdag 14.mai og torsdag 16.mai – hvor 35 land skal kjempe om 20 finaleplasser. Norge er i 2.delfinale og kjemper sammen med sterke favoritter som Russland, Sverige og Azerbaijan, men jeg tror absolutt vi har en sjanse til å få finaleplass! Krysser fingrene!

Før Norge skal ut i 2.semifinale, skal 10 finaleplasser deles ut i morgen i den 1.semifinalen. Mine favoritter der, er Australia, Kypros og Island!

Eurovision Song Contest er alltid GØY!!


Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *