Helse,  Hverdagsglede,  Reise,  Travel

Til seters for å gjøre seg fet

Nå er det ikke mange uker siden sommerferien var slutt og hverdagen hentet oss tilbake igjen til rutiner, ringeklokke, matpakke, aktiviteter for unger, lekselesing, dugnader, middagsplanlegging og en generell ukeskabal som må gå opp på en eller annen måte. Begynner du allerede nå å lengte etter å komme deg bort fra alt dette, har jeg det perfekte stede å rømme til!

Soloppgang på Brimi Sæter
Foto: Toni Sjøenden

Brimi Sæter ligger bare 30 minutter med bil fra Lom i Gudbrandsdalen. Her møter du eierne Ola og Hans, sæterhunden Tessa og landets blideste medarbeidere – i rolige og vakre omgivelser høyt på fjellet!

Velkommen til Brimi Sæter
Foto: Tor-Arne Leithe

Første helgen i september var vi 7 voksne som sjekket inn her på Brimi Sæter. Med sengeplasser til 30 personer på seteren, fikk vi vår egen hytte. I tillegg til hytte, kan man overnatte i lavvo eller i brisker oppe på låven. Men vær tidlig ute med å booke – det blir fort fullt!

2.etg på seteren – Brisker og matservering
Foto: Tor-Arne Leithe

Da vi ankom på fredags kveld, fikk vi servert nydelig kjøttsuppe – selvsagt laget av Brimi Sæters egne råvarer! For her er de ganske selvforsynt med mat! I fjøset, som du finner under briskene og der matserveringen pågår, finner du kyr av gammel norske raser, som melkes 2 ganger om dagen! Ute på tunet finner man høner, kalver, griser, gjess, sauer, geiter og muligens en hest eller to dersom noen av jentene som jobber der har hesten sin med på fjellbeite.

Dyrelivet på Brimi Sæter
Foto: Tor-Arne Leithe

Etter en herlig frokost på lørdags morgen, pakket vi sekken full med sjokolade og Swell-flasker med drikke, og gikk på en av de mange fjelltoppene i området. I fantastisk natur var det helt perfekt å bruke 3 timer i fjellet.

Matpause ved Steinbu
Foto: Tor-Arne Leithe
Perfekt nistepakke 😉 Nyskjerrigheten blomstrer
Foto: Tor-Arne Leithe Foto: Lene Løfsgaard
Litt snik-reklame for Swell 🙂
Foto: Tor-Arne Leithe

Etter en passende power-nap på hytta etter endt fjelltur, var vi klare for selve signatur-menyen til Brimi Sæter – Skråpå-tå!
Retten stammer fra den franske retten Raclette – som betyr «å skrape av». Og på skikkelig dialekt i Gudbrandsdalen, blir det «skråpå-tå».

Forretten var en helt nydelig kremet fiskesuppe med hjemmebakt brød og/eller flatbrød. Første hovedrett var en frisk salat med forskjellig type kjøtt som er produsert på gården. Andre hovedrett var kjøttbiter fra ku og øl-marinert kjøttbiter fra svin som vi selv steker på egenproduserte bordgriller. Ved siden av hver bordgrill, var det to ostebiter som ble smelta av varmen – som vi selv skrapte av osten etter hvert – «skråpå-tå». Og til slutt blir kjøkkenbenken og disken dekket opp med forskjellige desserter – absolutt noe for enhver smak!
Dette er en virkelig matopplevelse av de sjeldne!

Fiskesuppe Salat med smaksprøver av forskjellig kjøtt

Steking av ku og gris på bordgrill Dessert

Foto: Pia Nyhuus og Tor-Arne Leithe

Søndag morgen våknet vi til skyfri himmel og en lett dis over vannet. Det var helt stille og man kunne høre hvordan livet på seteren begynte å våkne til. En herlig frokost og varm kopp kaffe i sofakroken på høy-loftet var absolutt den perfekte starten på dagen!
For meg og Toni var dette vår andre tur til Brimi Sæter, men vi alle 7 var enige om at dette ble ikke siste turen hit!

Tusen takk for turen til alle dere som var med, og tusen takk til Brimi Sæter for nok et fantastisk opphold! Det dere har skapt, er helt unikt og bør oppleves og nytes av alle! Absolutt på gjensyn!

Herlig gjeng på tur!
Fra venstre: Toni, Tor-Arne, Anne-Line, Pia, Mari, Lene og Lena
Foto: Ola Tangvik Brimi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *