Helse,  Hverdagsglede,  Min mening

Valgets kval

Ja da var det tid for kommunevalg.
Bare ordet kommunevalg får øyelokkene mine til å falle en halv centimeter og tankene flyr til min favorittby – Roma – trange gater, god mat, deilig vin, varme, glade mennesker, shopping….
Hvem skal man gi sin støtte til?
Hvem kan vi stole på?
Hvem vil det beste for kommunen og ivareta mine interesser?
Skal man som velger tenke på seg selv, eller på kommunen i sin helhet?
For det er vel ikke gitt at dersom jeg får det akkurat slik jeg vil, så vil alle andre være fornøyd…? For da hadde jo saken vært enkelt!

Nå har min samboer, Toni, kastet seg ut i politikken, og er med i valgkampen til Senterpartiet. Og jeg har fått spørsmål om jeg stemmer og mener det samme som han, at det da er litt forutbestemt at jeg må stemme på han og Senterpartiet.
Hørt noe så dumt??
Jeg er da en selvstendig person med egne meninger, helt uavhengig av hva min samboer mener og stemmer på. Vi har absolutt hatt våre samtaler hjemme om politikk, og det er langt fra alt vi er enige om. Men vi har begge den gode egenskapen at vi kan høre på hverandres meninger og diskutere de forskjellige alternativene på en fornuftig måte.
Jeg prøvde meg på et slikt «valgometer» på vg.no – der ble jeg langt unna Senterpartiet ja…. Så vi får se hva jeg stemmer til slutt.

Uansett hvilket parti man velger å støtte seg til, er det helt klart veldig viktig at man gir sin stemme når man først har mulighet til det – så håper dere alle stemmer!

Et valg jeg allerede har tatt, er å bytte jobb!
1.oktober går jeg tilbake til pleie og omsorg av eldre – hjemmesykepleien er neste stopp for meg. Selv om det er noe helt annet enn hva jeg jobber med i dag, er det ikke ukjent terreng. I tillegg håper jeg det skal bli enklere å kombinere med hudklinikken min, samt litt mindre jobb i lengden. Det blir værtfall slutt på 10-11 timers arbeidsdag!
Gleder meg til nye utfordringer 🙂Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *