Hverdagsglede,  Interiør

Gammelt blir nytt

Et vennepar hadde en gammel sofa og stol som de skulle kvitte seg meg i forbindelse med flytting. Vi syntes møblene var veldig kule og fikk dermed overta disse – vår plan var å selv få trekt nytt stoff på de og dermed gi de nytt liv.

Sofa og stol

På bildet over ser du hvordan de så ut da vi overtok de. Egentlig ganske kult stoff, men på side- og bakstykkene var stoffet opprevet etter at katter har kvesset klør, så stoffet måtte byttes!

Etter noen runder på stoff&stil fant vi ut at jeg skulle velge ut stoff til stolen og Toni til sofaen. Jeg klarte ikke å overse et dyrisk leopardmønster, mens Toni gikk for ensfarget plommelilla. I tillegg ble vi enige om å bruke samme bånd på stolen og sofaen.

Jeg har tidligere aldri gjort dette før, så her var det bare å legge hodet i bløtt, være kreativ og løsningsorientert. Jeg brukte vanlig stiftepistol, tekstillim, tekstilsaks og nåler til å holde gullbåndet på plass til limet hadde tørket.

Utstyret jeg brukte

Jeg begynte med et stykke jeg så på som det enkleste – bakstykket på stolen. Skjønte fort hvordan jeg skulle få et godt resultat – stifte stoffet fast øverst midt på, strekke det nedover og stifte det nederst. Strekke det så til siden og stifte, før jeg strakk stoffet og stiftet rundt hele kanten. Da hele stykket var stiftet godt fast, klippet jeg av overflødig stoff og limte på gullbånd.

Enkelte steder måtte jeg bruke nåler for å holde gullbåndet på plass, frem til limet hadde tørket.

Men etter 2 uker kunne jeg se meg fornøyd med prosjektet! Gammel sofa og stol hadde fått ny drakt, og fy fader så fornøyd jeg er! Om det er lov å si det selv 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *