Helse,  Min mening

Homoterapi

I desember 2019 skal Stortinget avgjøre om det fortsatt skal være lov å praktisere homoterapi i Norge, eller om det skal bli et forbud mot denne såkalte seksuelle «reorienteringen» av homofile. Men hva er egentlig homoterapi og hvordan fungerer det? Har det noen effekt? Hvem utfører dette og hvorfor?

Kjærlighet er så mye, og det er for alle!

I Norge idag har vi Den Norske Kirke på den ene siden, og Frikirken på den andre siden. Frikirken består av mindre trossamfunn som Pinsebevegelsen, Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Metodistkirken, Baptistsamfunnet, Misjonsforbundet, Adventistsamfunnet, De Frie Evangeliske Forsamlinger og Kristne Senter – og det er blant disse frikirkene at det blir gjennomført forsøk på å omvende homofile, såkalt «reorientering» eller homoterapi. Dette blir utført fordi trossamfunnet de lever i, mener at det er en synd å ha homofile følelser og å utføre homofile handlinger. Homofile tanker og drifter blir sett på som en sykdom som man kan bli helbredet fra ved å følge Guds ord gjennom terapi, lesing av Bibelen og bønn.
Det de legger som årsak til at noen får en homofil legning, er at det gjennom barndommen har vært en far som har vært for lite tilstede, en mor som har vært for mye tilstede og vært for intim eller at man som barn har blitt utsatt for seksuell overgrep. Med dette som bakgrunn så har man valgt å tilegne seg homofile tanker, drifter og behov – noe man gjennom homoterapi kan lære seg til å velge bort for å kunne leve et heterofilt liv.

Jeg er homo. Stolt homo – og jeg er født slik! Jeg har aldri hatt den diskusjonen med meg selv om hvorvidt jeg skulle være homo eller hetero. Jeg har vokst opp i en helt vanlig familie, men som da hadde sterke meninger om homofili. Da jeg valgte å stå frem med min legning som 22-åring, møtte jeg klar motstand hos mine foreldre, men en klar støtte hos mine brødre. Men selv om min mor mente at det kom til å gå over og min far mente jeg var unormal og at en svigersønn ikke var velkommen, har de nå fått et helt annet syn på homofili. De aksepterer og respekterer meg for den jeg er, de er stolte av meg og de har tatt imot min samboer med åpne armer og alltid inkludert han i familien som et fullverdig medlem. Årsaken til det, tror jeg er kunnskap. Kunnskap om hva homofili er og hva det innebærer. En forståelse for at homofile er helt lik heterofile, og at det ikke er en sykdom eller noe som kan gjøres noe med – det er ikke noe feil eller en synd. Vi er alle likeverdige mennesker.
Skulle noen ha kommet til meg da jeg var på det mørkeste i ungdomsårene da det gjaldt identitetsspørsmål, og sagt at mine følelser og drifter var en synd og at jeg burde føle skam, ja da hadde det bikket over for meg – da hadde ikke jeg sittet her idag.
Jeg synes det er forkastelig at man på bakgrunn av religion og teorier uten grunnlag i forskning, har lov i Norge å utføre terapi med formål om å reorientere, eller endre en persons seksuelle legning. Spesielt når det eneste forskning faktisk kan vise til i slike tilfeller, er økning av selvmord og psykiske lidelser hos de som har vært utsatt for slike handlinger.
Jeg vil avslutte dette innlegget med å takke Morten Hegseth og VGTV for å ha satt homoterapi i søkelyset og for å spre informasjon om en av Norges mørke sider! Oppfordrer alle til å se dokumentaren på VGTV. Og så håper jeg regjeringen står sammen om å sette en stopper for denne galskapen som utføres i dagens samfunn.
For som det står i bibelen: Tro, håp og kjærlighet. Størst av alt er kjærlighet.

Stolt homo som feirer kjærligheten på Pride

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *