Helse,  Hverdagsglede

Livets største mirakel

Det er onsdag 20.november. Kl.19.32 tikker følgende melding inn på mobilen: Hei – vannet mitt har gått.
Andrine er 26 år, min samboers eneste niese og høygravid med sitt andre barn. I likhet med første fødsel, ønsker hun også denne gangen at jeg skal være med å ønske den lille velkommen til verden.

Kongsvinger Sykehus

Kl.23 er jeg på plass på fødeavdelingen i 5.etg ved Kongsvinger Sykehus. Andrine og hennes samboer Thomas har fått et familierom. Humøret er på topp. Riene er svake, men kommer jevnt og hyppig. Etter undersøkelse av jordmor ved 01-tiden var det bare 3 cm åpning, men riene økte i styrke.

30 minutter senere blir vi flyttet inn på fødestue 1 – fødselen er virkelig i gang! Riene har økt betraktelig både i styrke og i hyppighet. Andrine får lystgass som bedøvelse mens Thomas holder henne på hoftene for å lindre de værste smertetoppene. Kl.01.40 er det 6 cm åpning.

Andrine puster seg gjennom riene ved hjelp av lystgass

I samråd med jordmor bestemmer Andrine seg for å få epiduralbedøvelse, men når jordmor skal begynne med å legge veneflon, sier Andrine: STOPP!

Etter å ha tenkt seg om i 5 sekunder, sier Andrine at dette går ikke, hun må føde uten bedøvelse. De rekker ikke legge epidural før barnet er født.
Dette er andre fødselen for Andrine, og hun kjenner kroppen sin godt. Hun tok ikke feil denne gangen heller – kl.02.18 blir Sanna født ❤️

Barnepleier kommer med flagg og Champagne-brus

Andrine bryter ut i gledesgråt; Jeg klarte det! – mens hun ønsker din nyfødte datter velkommen til verden!
Andrine gråter og ler, Thomas er som en stolt hane, jordmor er imponert over jobben Andrine nettopp har gjort og jeg knipser bilder, gråter og ler. For et fantastisk øyeblikk!

Etter 30 minutter, når navlestrengen er klippet og morkaken inspisert, flyttes vi tilbake til familierommet, hvor barnepleier kommer med flagg og brus – her skal det feires bursdag!


Sanna Ovidie – 1 time gammel.

12 timer senere kommer jeg innom sykehuset igjen for å hilse på. Andrine sitter i sengen og ammer, formen er bra og hun stråler!

Rett bak meg kommer Thomas og den nybakte og stolte storebroren Alvin – som jeg for 3 år siden også var med å ønsket velkommen til verden.
Han klatrer opp i sengen og setter seg ved siden av Andrine. Ser på sin lillesøster og smiler.

Jeg vil med dette få takke Andrine og Thomas for at jeg har fått være med på livets store mirakel – to ganger!
Det er en helt fantastisk opplevelse, og selv om jeg har vært med på flere fødsler tidligere, er det noe helt eget og spesielt når det er din egen familie.

Bildene er tatt av meg og innlegget deles etter godkjenning av Andrine og Thomas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *