Ukategorisert

Nyttårsforsett

Nå er vi allerede tre uker inne i det nye året – 2020! Det er januar, og det er vinter – selv om det her på Kongsvinger minner mest om oktober når man ser ut på været. Men den lille vårfølelsen man kan få når sola skinner og fuglene kvitrer gir likevel motstand til vinterdepresjonen som har begynt å sette sine spor i humør, inspirasjon og hverdagsgleder.
For tre uker siden stod vi ikledd pene klær, spiste kalkun og hadde champagne i glasset og ønsket det nye året velkommen. De aller fleste hadde atter en gang gått i den årlige fella: inngå nyttårsforsett med seg selv. Et løfte om å forbedre seg på et eller annet område som skal bidra til at man blir en bedre utgave av seg selv. Og gjerne et løfte man selv vet er så og si uoppnåelig med mindre man besitter er god dose selvdisiplin og stahet. For selv om året består av 52 uker, tar det bare 3 uker før de fleste forsettene blir brutt.

«Skal bare..», «Bare denne ene gangen..», «Det er jo snart helg uansett..». Velkjente unnskyldninger for å la løfter skli ut til gamle rutiner. Er det fordi vi er «svake mennesker», eller er det et resultat av den såkalte vinterdepresjonen som mange av oss kan kjenne på? Uansett, så tenker jeg at når nyttårsforsetter skal inngås, bør de jo først og fremst være realistiske. Samtidig som de ikke bør gi for store endringer i det livet man allerede er vandt til å leve – ta små skritt. Jeg for min del, har også nyttårsforsett for 2020, selv om jeg har sagt at jeg ikke har det. Men det er et forsett jeg har jobbet med i de siste 2-3 årene. Nemlig å tenke mer på meg selv og hva jeg vil.
Høres egoistisk ut, det vet jeg, men jeg har sett så alt for mange mennesker som gjør det de kan for å strekke til og være der andre, at de helt glemmer av seg selv. Man må ha overskudd selv, for å kunne gi til andre. Derfor jobber jeg med å kjenne etter hva jeg selv ønsker å gjøre – og gjøre det! For hvordan kan man være glad i andre om man ikke er glad i seg selv?
Så egoisme er ikke alltid nødvendigvis negativt. Noen ganger kan det være nødvendig! Så istedenfor å sette deg store mål i forbindelse med nyttårsfeiringen, prøv heller å gjør små endringer gjennom hele året ut fra hva du selv ønsker – tenk på deg selv! Da kanskje det vil være lettere å gjøre endringene til en del av hverdagen.
Så til alle dere med nyttårsforsetter som nå brytes i disse dager: Lykke til med nye forsetter i 2021 😉😂🙈

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *