Helse,  Hverdagsglede,  Min mening

Skjerpings!

Etter å ha vært i vinter-koma i noen uker, er jeg nå tilbake og klar for å dele flere innlegg om tanker, ideer, tull og fanteri.

Det første jeg nå vil si noe om, er at jeg synes det er så tullete å se/lese hvordan folk – spesielt unge – misbruker depresjon og angst for å fortelle at de har det vanskelig. Selv om depresjon beskrives som en tilstand som er karakterisert ved senket stemningsleie, interesse- og gledesløshet og energitap eller økt tretthet, tør jeg påstå at det ikke er depresjon man opplever når mange går litt tom nå i vinterhalvåret. For det er mange som påvirkes av mørketiden, men uten at det nødvendigvis er depresjon. Vinter-koma kaller jeg det 🙂
I tillegg har jeg selv fått kjent på hva ordentlig angst gjør med kroppen, så jeg er helt sikker på at den angsten mange unge kjenner på idag, er det som vi før i «gamle dager» kalte for redsel og/eller usikkerhet, nervøsitet. Det er helt naturlig å kjenne på usikkerhet og nervøsitet for å starte på en ny skole, ny jobb, flytte til et nytt sted eller oppleve andre store endringer i livet. Redsel for det ukjente har de aller fleste av oss! Men er det riktig å kalle det angst?
Synes begge disse to begrepene blir fort misbrukt for å fortelle – spesielt i sosiale medier – at man ikke har en bra dag. Hva med de som faktisk har depresjon og/eller angst? De som virkelig sliter med dette i hverdagen?

Og så var det dette corona-viruset da….
Hvor skal jeg begynne?
Ullevål har skutt seg i leggen – er vel ikke mer å si om den saken!?
Ellers synes jeg det er litt hysteri rundt hele viruset. Så langt har 87.000 personer blitt smittet på verdensbasis – og flere vil det bli – og omlag 3000 personer har mistet livet – mange av dem var eldre eller hadde svak helse fra før. Hvert år dør det omlag 900 personer av «vanlig» influensa. Så corona-viruset er værre enn en vanlig influensasykdom, det er det jo ikke tvil om. Men likevel så kommer det frem at viruset er ikke farlig for de aller fleste i samfunnet, kun for eldre og de med svak helse. Ikke det at disse ikke er viktige og ikke skal tas vare på, men det er jo der tiltakene bør være ekstra store! Ullevål er jo et veldig godt eksempel på svikt i rutinene – som nå får store konsekvenser. FHI (Folkehelseinstituttet) oppgir at god håndhygiene og enkle små knep hva angår generell hygiene, er nok til å redusere/hindre smitte. Hva skjedde? Sluttet vi med å vaske hendene etter å ha vært på do? Eller etter å ha hostet eller nyst i hendene?
Og hva skjer med «Visjon Norge»?? Kjenner jeg blir eitrende forbannet på enkelte lover og regler i dette landet. Jada det skal være ytringsfrihet og man skal få lov til å tilhøre og utøve den religionen man tilhører. Men det får da være grenser!? Ikke det at jeg tror dette vil få konsekvenser, men jeg ønsker virkelig at hele «Visjon Norge» blir nødt til å avvikle hele sin svindel-bedrift! Makan til frekkhet!

Jepp, det var årets sinna-innlegg! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *