Helse,  Hverdagsglede,  Min mening

Påskeminner

Vi har alle en litt annerledes påske i år enn hva vi hadde tenkt oss, men ut fra bilder på facebook, instagram og snap, ser det ut som de fleste klarer seg veldig bra. Korona-epidemien har ikke lagt noen stopper for påskestemningen. For min del har årets påske bestått av å jobbe i eldreomsorgen og å være hjemme med puslespill, film/serier og god mat.

Kommer jo ikke unna minnene fra tidligere påskefeiringer. Jeg husker da jeg var barn og bodde med foreldrene og brødrene mine på Hoset, vi var en hel gjeng som samlet oss – store og små. Pakket mat og drikke, tok akebrett og kjelker med oss og tok snøscuteren opp i skogen til et område som het Bulia. Der gravde vi oss ned i snøen og lagde bålplass med sitteplasser rundt. Mens de voksne ordnet med mat, akte vi barna og lekte i snøen. Slik jeg husker det, var vi nesten hele dagen i Bulia og hadde det gøy, men det var sikkert bare noen timer. For da vi kom hjem, fortsatte moroa – barna lekte videre og de voksne tok frem noe godt i glasset.

Jeg har aldri vært noen fan av telt-livet, men en av de første påskefeiringene jeg hadde med min samboer, pakket vi faktisk bilen og dro langt inn i Finnskogen. Etter å ha lett lenge etter det perfekte stedet, satte vi opp en stor lavvo, tente bål og ordnet gode sengeplasser. Toni hadde ordnet med pinnebrød som vi grillet på bålet. Vi var helt alene og skulle bare nyte stillheten og naturen. Vi tok noen bilder og etter maten begynte vi å prate om hva vi skulle finne på. Etter 5 minutter ble vi enige om at det var sikker noe spennende å se på TV – så da pakket vi sammen alt og dro hjem igjen 🙂

Påsketur i Finnskogen

Påsken 2017 var helt annerledes enn noen annen påskefeiring jeg har hatt. Da lå jeg 10 dager på isolat grunnet manglende immunforsvar etter cellegift. Jeg husker egentlig ikke så mye av den påsken da jeg sov store deler, men husker at jeg fikk daglig besøk av Toni, mine to gode kollegaer og venninner var innom, Celina og Elin, en blivende kollega og nærmeste venninne Kristine var på besøk, rett før hun fødte ei jente.

Besøk av Elin og Celina på isolat – 2017

Årets påske er litt rar den også. Flere restriksjoner, forbud mot å krysse grenser og dra på hytta. Men alt dette går helt bra, det værste som jeg synes, er alle de der ute som ikke bryr seg om de restriksjonene og forbudene som regjeringen har kommet med. På grunn av folks egoisme og likegyldighet frykter jeg at vi kommer til å få en oppblussing av korona nå etter påske, hvor vi også vil få en økning av dødsfall. Og ja, jeg vet jeg har flere ganger oppfordret folk til å være mer egoistiske, men dette er virkelig ikke tiden til egoisme! Så er det også forskjell på egoisme hvor man ønsker å ta vare på seg selv, for så å kunne gi til andre, og egoisme som ren idioti.

Så håper du har hatt en fin påske og gjort det beste ut av situasjonen vi alle er i nå. At du har fulgt restriksjonene med tanke på avstand til andre og hygiene, slik at vi kan gå sommeren i møte med mindre sykdom i samfunnet. Ha en fortsatt fin 2.påskedag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *