Helse

En syk opplevelse!

Minner om at det jeg skriver om nå, hendte i februar for 2 år siden.

Ja da var dagen kommet for å fryse ned mine små svømmere…
Jeg møter opp til avtalt tid på Rikshospitalet, avdeling for Nukleærmedisin. Jeg får en lapp med et nummer på og beskjed om å vente til nummeret ropes opp, for så å skal gå inn en dør og til en luke nederst i gangen.

Gangen var lang, med uendelig mange dører. Nesten helt nederst i gangen finner jeg en åpen dør med en disk rett innenfor – dette viser seg å være «luken» jeg skulle henvende meg i. Like nedenfor denne døren, altså da helt nederst i korridoren, har de ansatte laget seg et lite «pauserom» med stoler og bord, og satt opp en skillevegg. En mobil skillevegg på hjul, ca 1,5 meter høy og i tynt stoff – veldig praktisk når man ønsker å skjerme seg fra resten av korridoren…

I disken møter jeg en lang og slank brunette med håret i hestehale. Damen er i midten av 30-årene, uten mimikk, sosiale antenner og tilgang til dagslys. Etter å ha identifisert meg og signert noen papirer, får jeg en gjennomsiktig plastkopp med hvitt skru-lokk på, og beskjed om å velge ett av rommene ved siden av. Små-klein spør jeg om hvilke av de (hundre) dørene i korridoren hun mener, hvorpå damen kommer ut i korridoren og peker på de to nærmeste.

Jeg bestemmer meg for å gå for døren til venstre da den er lengst unna «pauserommet» i korridoren, smiler pent takk til damen og åpner døren.

Fra dørkarmen, ca 1,5 meter inn i rommet, henger det en liten hvit vask midt på veggen, med et tynt stående rektangulært speil over. Til høyre for speilet, henger en hvit boks med tørkepapir. Til venstre for speilet; såpe i en pumpe-dispenser. Veggen er burgunder og ca 5 meter lang. Til venstre er et vanlig hvitt gulvmontert toalett, med lokket og toalett-setet oppe. Til høyre for toalettet, henger det en søppel-kurv i stål fastmontert på veggen, i typen grovt netting. Kurven har en hvit tynn søppel-pose oppi, som er overfylt med brukt tørkepapir, og i tillegg ligger det brukt tørkepapir på gulvet under søppel-kurven.
Til høyre for vasken på veggen, står en svart skinn-stol med rygg man kan legge bakover – dersom man ønsker en mer liggende stilling… Og på den burgunderfargede veggen, ved siden av den svarte skinn-stolen, er det skrudd opp en hylle i pleksiglass. I hyllen ligger det to blader – det ene bladet er kontakt-annonser hvor man kan ringe til «kåt dame, klar for deg», og det andre bladet er et pornoblad med overskriften «Den trangeste fitta». Etter å ha lukket døren, legger jeg merke til at den nederste centimeteren på døren, mangler – det er en sprekk rett ut i korridoren, hvor det sitter ansatte og skravler og ler på «pauserommet».

Ja, da var det bare å finne seg til rette i den tynn-slitte skinn-stolen…

Fortsettelse følger…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *