Helse

Påsken 2017

Etter 5 dager med cellegift, ble kroppen slått helt ut.
Legen hadde sagt at de fleste var tilbake på jobb etter 2-3 dager. Jeg lå og sov 20 timer i døgnet. Våknet ved 10-tiden om morgenen, brukte værtfall en time på å komme meg i dusjen. Brukte lang tid i dusjen, alt gikk veldig sakte. Ble så sliten etter å dusje, at jeg gikk rett til sengs og sov et par timer til. Opp og prøve å få i seg litt mat. Ble så sliten av det at jeg måtte sove noen timer til. Så kom Toni hjem og lagde middag til oss. Jeg stod opp og spiste litt middag, prøvde være litt sosial med han, men måtte etter kort tid bare legge meg igjen, og sov til dagen etter.

I en uke holdt jeg på slik før jeg begynte å føle meg litt bedre, hvor jeg klarte å være oppe en liten time ekstra på ettermiddagen/kvelden.

Cellegiften bryter ned alt av forsvar i kroppen. Nøytrofile blodceller er de hvite blodcellene i blodet vårt, og de er kroppens hovedforsvar mot sykdom. Når man får for lav verdi av neutrofile, kalles det neutropeni, og da må man være veldig forsiktig med hva man utsetter seg for slik at man ikke blir syk. Derfor er det viktig å følge med på kroppstemperaturen etter at man har fått cellegift, slik at man ikke får feber.

Det var lørdag kveld, en uke etter endt 5-dagers cellegiftkur og påskeuken stod for tur. Jeg var i bedre form og Toni hadde ordnet seg fri fra jobben hele påskeuken. Han hadde laget deilig middag og jeg hadde sovet meg opp til å kunne være våken noen timer den kvelden. Jeg måler temperaturen rett før middag, og oppdager at jeg har en stigende kroppstemperatur. Etter middag tar jeg en ny måling, hvor temperaturen har steget ytterligere. Da var det bare å ringe til Kreftsenteret på Ullevål.

Jeg ble den kvelden lagt inn på isolat på medisinsk sengepost ved Kongsvinger Sykehus med infeksjon av ukjent årsak. Grunnen til at jeg ble lagt på isolat, var fordi jeg hadde Neutropeni og var veldig mottakelig for smitte fra andre, så jeg måtte derfor isoleres.
Jeg begynte med antibiotika intravenøst, som etter få dager viste seg å ikke hjelpe. Jeg ble bare verre. Sov nesten døgnet rundt og stabil høy feber. Det ble byttet til en mer bredspektret antibiotika, og man begynte å mistenke at infeksjonen var i en spyttkjertel i munnen ettersom jeg begynte å få problemer med å gape, tygge og bevege munnen.
Etter noen dager begynte jeg å få god effekt av den nye antibiotikaen, og etter 10 dager på isolat ble jeg skrevet ut – og påsken 2017 var over for denne gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *