Helse

Ventetiden

Jeg ble sykemeldt i 14 dager etter operasjon, og var etter det tilbake i jobb. Jeg hadde fått beskjed om at det ikke var påvist spredning, men at svulsten var 4,5 cm i diameter og derfor anbefalt å ta cellegift.

Samtidig som jeg står i dette sykdomsforløpet, driver Norge og Sverige å forsker på cellegiftens effekt på testikkelkreft og sjansen for tilbakefall. De som er med på forskningen, blir trukket ut til å motta en av to behandlingsmuligheter:

  1. Mild cellegift – Denne anbefales til alle som har en svulst over 3,5 cm, og ingen spredning. Gis en dag som en enkeltkur.
  2. Sterk cellegift – Denne anbefales til alle som har en svulst over 3,5 cm, med spredning. Her får man 3 typer cellegift i 5 sammenhengende dager, har et opphold på 10 dager, før en enkelt-dose gis.

Jeg skal følges opp av Ullevål Sykehus og få videre behandling der. Som sykepleier skjønner jeg viktigheten med å delta i forskning, og sier selvfølgelig ja til å delta. Mens jeg sitter inne til samtale hos en lege, avgjør en datamaskin hvilket forløp jeg skal ha – får jeg den milde eller den sterke kuren? Selv ønsker jeg selvsagt den beste behandlingen, og krysser fingrene for den sterke cellegiften.

Maskinen trekker meg ut til å få den sterke kuren. Jeg smiler fornøyd til legen, før det etter få minutter begynner å gå opp for meg hva jeg skal gjennom. Mye informasjon blir gitt, men med en fantastisk lege som informerer, er det ikke noe problem å få det med seg.
Jeg skal begynne om 2 uker, daglig cellegift på poliklinikken på Ullevål mens jeg bor på Hotell Montebello ved Radiumhospitalet. Jeg skal reise med taxi tur/retur behandling.
Jeg får informasjon om at mange er tilbake på jobb få dager etter 5-dagers kuren, mens noen venter med å jobbe til den siste dosen har blitt gitt. Det skal være få bivirkninger av cellegiften, så jeg skal være raskt tilbake til det normale igjen. Dette virker da som en grei skur!

Fortsettelse følger…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *