Helse,  Hverdagsglede

Årets utfordring

For et par måneder siden ble jeg utfordret av kusina mi som jeg var forlover til i juni, på å være med henne på Romerikets Råeste. Hun spurte meg på en av mine god-dager og god som jeg var, svarte jeg ja! Og det selv om hun hadde informert om at løypa var på 10 km og hadde 100 hindre 😱

Jeg og Lene – klar for hinderløype
Foto: Mats Hammer

Jeg kryssa dagen av i kalenderen og trosset Tonis råd om å trene kondis og styrke. Jeg trengte da vel ikke å trene så fælt før dette!?

Men dagen før løpet, innså jeg hva jeg skulle være med på…og da var det litt for seint å begynne å trene!

Jeg møtte opp hjemme hos Lene på fredags ettermiddag, vi hadde det veldig hyggelig med taco, smågodt, prat og orgelspilling! Og ang orgel så «kan» jeg en og en halv melodi, så den konserten ble veldig mini!

Ved start-streken – passe nervøs
Foto; Mats Hammer

Lørdag 14.september møtte vi opp på Nannestad, «klare» for å delta på Romerikets Råeste, påmeldt på den lengste og hardeste hinderløypa de hadde!

Mats, Lenes mann, fikk oss i det det minste til å varme litt opp, før vi la ut på jakt etter mål-streken. Takk for det!

In action
Foto: Rikke P. Årseth

De første hinderne var fine – løpe 20 meter med en sandsekk, hoppe over en lettvegg på 1 meter, krype under en traktor-ting.

Men det viste seg at var kun der hvor det stod folk å så på. For etter det, bar det inn i skogen, hvor vi ble møtt av høye nett som skulle bestiges, kalde elver, gjørmehull og «lettvegger» og containere på over 2 meter!😳🙏🏻

Vi var påmeldt som lag og Lene hadde ordnet passende t-skjorter med navnet vårt på brystkassa og lagnavnet vårt på ryggen – #nederlaget – selvfølgelig med rosa skrift og pålimt sølvglitter 🤩 Ingen var i tvil om at vi kom! Og teamspirit’n var på topp!

Nå nærmer vi oss mål, og fortsatt smiler vi!
Foto: Rikke P Årseth og Mats Hammer

Vi ble våte inn til beinet og hadde gjørme opp til haka, så da vi fikk øye på Mål-streken var gleden stor hos oss begge! Men de som har konstruert denne hinderløypa har jo gjort alt for å knekke enhver deltaker rett før mål, med å spare de fysisk tyngste hinderne til slutt!!

Med blodsmak i munnen, melkesyre piplende ut av lårene og tidenes mest falske smil om munnen, kjørte vi på og kom oss helskinnet gjennom alle hinderne – takket være rå styrke, super kondisjon og en utholdenhet man må lete lenge etter!

Trene før 10 km hinderløype?! Nei vet du hva…!

We did it!!💪🏻
Foto: Mats Hammer

Men det må vel sies, at idag, tre dager etter løpet, har vi begge fortsatt vondt i alle muskler og ledd… Så til neste år, skal vi trene før vi stiller ved start-streken! 😂 Ja Toni, jeg skal høre på dine gode råd!

Tusen takk til Lene for en kul utfordring og en fantastisk herlig dag!! Gleder meg til gjentakelse neste år! Og da skal vi slå årets tid – 2,5 timer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *